Verschillende soorten schuim
Door Periwonen / 2022-01-30
Wat is koud schuim?
Koud schuim is het meest gebruikte schuim in de Nederlandse slaapkamers. Koud schuim bied een extreem hoog comfort voor een relatief lage prijs. De officiële term voor koud schuim is High resilience foam ook wel afgekort met HR. Deze naam heeft de koud schuim te danken aan zijn enorme veerkrachtigheid en goede luchtcirculatie. Je hebt verschillende kwaliteiten met koud schuim, denk daarbij aan HR40/43/45/50/55/60/65 dit betekent het aantal kilo per kubieke meter. Hoe hoger des te beter, maar dat wil ook zeggen hoe hoger hoe harder de koud schuim. Omdat je natuurlijk niet op een extreem hard schuim wil liggen gebruikt Peri wonen HR 55. Dit is niet te hard maar ook niet te zacht. Maar het schuim is nog steeds van hoge kwaliteit. Wij snijden het schuim geheel zelf en maken de toppers en matrassen ook geheel zelf, waardoor we zelf de kwaliteit beoordelen en nooit afhankelijk zijn van een derde partij.
De open celstructuur van koud schuim.
De celstructuur zorgt met name ervoor dat er geen tot nauwelijks kuilvormingen komen in het matras of topper. Dit komt omdat de cellen van de schuim genoeg lucht door laat en op ’t moment dat het schuim word ingeduwd vouwen de cellen
als het ware over elkaar heen. Omdat de koud schuim een extreem hoge veerkracht heeft bied het een goede comfort. Hierdoor ervaar je dus tegendruk in bed waardoor je stabieler ligt.
Wat is Traagschuim?
Traagschuim ook wel nasa of visco genoemd is een elastisch polyurethaan en gebruikt een gesloten celstructuur. Traagschuim word zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en gewicht. Bij een lage temperatuur voelt het schuim harder aan en bij hogere temperatuurt word het schuim elastischer en soepeler. In tegenstelling met koud schuim heeft traagschuim een minder goede luchtcirculatie omdat het een gesloten celstructuur heeft.
Wat is Polyether?
Polyether schuim word vaak als stug en stevig ervaren. Het bied niet veel steun aan het lichaam. Dit matras is dan ook geschikt voor mensen die niet veel eisen stellen aan het matras, licht zijn en geen lichamelijke klachten hebben. Omdat polyether geen goede veerkracht heeft en dus ook geen goede tegendruk bied is het niet geschikt voor zwaardere mensen want die liggen er al snel ‘doorheen’. Dit soort matrassen zijn geschikt voor logeer bedden of kinder bedden. Wel heeft polyether een SG waarde zoals SG15/20/25/35/40/45. Dit betekent de aantal kilo’s per kubieke meter. Hoe hoger de waarde hoe beter de kwaliteit en hoe meer comfort het bied. Peri wonen gebruikt de SG45.
Pocketveer matrassen het verschil?
Door Periwonen / 2022-01-30
U vraagt het zich af, wat is nou het verschil tussen pocketveer 5zone, 7zone en 9 zone comfort. Dat is een goede vraag, de zones geven bepaalde steun aan het lichaam.
Voor een standaard slaper die nergens last van heeft raden wij de 5 zone comfort aan. Doet u lichamelijk zwaar werk? Dan is de 7 zone comfort matras een aanbevolen matras. De 9 zone raden wij aan bij mensen die hernia, gebroken rug of extreme last hebben van hen rug. Dan is de 9 zone de beste keuze voor hen. Maar doorgaans is de 7 zone comfort het beste. Alle 3 de matrassen zijn met koud schuim topper aanbevolen. Maar u kunt zelf een ander combinatie maken wat voor u het fijnste is. In onze showroom kunt u proef komen liggen.
5 zone comfort:
Hoofd
Nek
Schouders
Heupen
Benen
7 zone comfort
Hoofd
Nek
Schouders
Heupen
Benen
Taille
Voeten
9 zone comfort:
Hoofd
Nek
Schouders
Heupen
Benen
Taille
Voeten
Bekken
Lenden
Boxspring levensduur!
Door Periwonen / 2022-01-30
Hoe lang gaat een boxspring nou echt mee? De standaard bedbodem boxspring van Peri wonen gaat gemiddeld 18 jaar mee en dan is deze aan vervanging toe. Een baza/opberg bedbodem gaat daar in tegen zo een 3 tot 7 jaar mee. Dat komt omdat er bij baza/opberg bodem altijd een leegte is. Vergelijk het eens met een schoenendoos. Een doos dat vol is van de binnenkant kan niet in elkaar zakken. Dat komt doordat er van binnen een constructie zit en bij de baza/opberg ontbreekt dit, een lege schoen doos zakt sneller in. Dit is bij alle baza/opberg bedbodems het geval. Peri wonen geeft de eerste 2 jaar een volledige garantie. De elektrische heeft net als de standaard boxspring ook een lange levensduur. Daar is de gemiddelde levensduur ongeveer 12 tot 15 jaar.
Peri wonen levertijd
Door Periwonen / 2022-01-30
Peri Wonen maakt al jaren meubels op maat en met oneindig keuze’s! In onze showroom heeft u maar liefst keuze uit meer dan 1000+ kleuren in verschillende stoffen.
Al deze stoffen bevinden zich op voorraad bij ons. Ook online kunt u uw droombed samenstellen en bestellen, ook online kunt u simpel de gewenste kleur kiezen. Of bestel een kleurstaal op onze website en kijk thuis op uw gemak. Onze medewerkers staan klaar om u zo goed mogelijk te helpen zowel online als in de showroom.
De levertijd is ± 1 tot 2 weken. Wij kunnen deze levertijd waar maken door onze eigen fabriek en zijn niet afhankelijk van een derde partij!
Peri Wonen Bezorging
Door Periwonen / 2022-01-30
Peri Wonen levert jaarlijks meer dan 4.000 boxsprings, wij zijn flexibel en leveren altijd de beste kwaliteit! De klant is koning bij ons en daarom heeft de klant het voor het zeggen. Wil u het bed bezorgd hebben? Geen probleem! Onze chauffeurs en monteurs zijn 7 dagen in de week op de Europese snelwegen te vinden. Bij het bestellen van uw bed kunt U gemakkelijk aangeven welk bezorg optie u wil. Dit kan met montage tot in de slaapkamer of bezorging tot aan de deur. Voor de waddeneilanden hanteren we extra kosten.